Dirigent

Ivo Meinen is begin 2020 door de leden van het Mozartorkest gekozen als nieuwe dirigent. Sinds eind 2019 was Ivo onze interim-dirigent.

Over het orkest

Philharmonisch Orkest Mozart, opgericht in 1878, is het oudste symfonieorkest van Amsterdam. Het orkest heeft een gevarieerde samenstelling met musici van alle leeftijden en bestaat uit gevorderde amateurs en (semi-) professionals, die altijd met plezier en enthousiasme spelen.

Wij zijn een gemotiveerd orkest dat houdt van een uitdagende muziekkeuze. Ons repertoire bestaat met name uit klassieke en vroegromantische werken, maar we hebben een brede interesse.

Jong talent krijgt bij het orkest een kans om als solist met een symfonieorkest op te treden en soms wordt er samengewerkt met een koor. Het orkest zet zich maatschappelijk in door op te treden voor bewoners van een verzorgingshuis.

Wij repeteren op donderdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur in Amsterdam Buitenveldert. De locatie is op loopafstand van de NS/metrostations RAI en Zuid en er is gratis parkeergelegenheid. Onze concerten hebben plaats in Amsterdam en mooie locaties in de omgeving.

Alle dirigenten