Featured Video Play Icon

Dirigent

Wij zoeken met ingang van seizoen 2020 – 2021 een enthousiaste en inspirerende dirigent. De aanmeldprocedure is intussen gesloten.

Ivo Meinen is deze interim-periode onze dirigent.

Wij zijn een gemotiveerd orkest dat houdt van een uitdagende muziekkeuze. Ons repertoire bestaat met name uit klassieke en (vroeg) romantische werken, maar we hebben een brede interesse.

Wij hebben begin november 2019 met twee prachtige concerten afscheid genomen van dirigent Leon Bosch die 13 jaar onze chef dirigent was.

Over het orkest

Philharmonisch Orkest Mozart, opgericht in 1878, is het oudste symfonieorkest van Amsterdam. Het orkest heeft een gevarieerde samenstelling met musici van alle leeftijden en bestaat uit gevorderde amateurs en (semi)professionals, die altijd met plezier en enthousiasme spelen.

Jong talent krijgt bij het orkest een kans om als solist met een symfonieorkest op te treden en soms wordt er samengewerkt met een koor. Het orkest zet zich maatschappelijk in door op te treden voor bewoners van een verzorgingshuis.

Wij repeteren op donderdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur in Amsterdam Buitenveldert. De locatie is op loopafstand van de NS/metrostations RAI en Zuid en er is gratis parkeergelegenheid. Onze concerten vinden plaats in Amsterdam en mooie locaties in de omgeving.

Alle dirigenten